Chiftelute de ton in Bento

de Catalina L in Ton, 29 Ian 2016 | 4385 vizualizari

 

Va propun o reteta de chiftelute simple si rapide de ton.
Le puteți servi ca aperitive, sau ca fel principal cu o salata verde sau orez.
Dar dacă am face un Bento? 
Bentō este o gustare japoneză, portabilă, servită de obicei dintr-o cutie specială. Ea poate fi pregătită acasă sau cumpărată. Constă în general din orez, carne sau pește,zarzavaturi și murături.
Bento-urile vândute pentru a fi mâncate în tren se numesc ekiben.
În Japonia bentō-ul există din secolul al V-lea.
Primele bentō-uri au fost „chiftele” de orez luate în călătorii, la vânătoare sau la câmp, iar cutiile erau din tuburi de bambus, care aveau și o oarecare funcție antiseptică. Ulterior, s-au folosit cutii de lemn, iar actualmente se folosesc și cutii din material plastic. 
Începând cu era Edo (1600-1868), s-au folosit și cutii tip sufertaș, lăcuite, numite jūbako pentru gustări bentō ceva mai elaborate. Se crede că termenul bentō a fost inventat de către Nobunaga Oda (1584-1632), care a numit astfel gustările împărțite soldaților.
(sursa; Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton in suc propriu (140 g)
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar de orez (basmati, thai, parfumat)
  • 1/2 avocado,
  • 1 castravete,
  • roșii cherry multicolore
  • sare
  • sos vinaigrette sau suc de lămâie, sos de soia
  • 1 morcov
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ton in Bento:

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton. 

Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1 lingura faina. 

Faceti bile mici si le treceti prin făina. 

Într-un wok sau tigaie, se prajesc chiftelutele rapid in uleiul de masline. 

Când sunt rumenite adaugati sosul de soia. Se agită și se amestecă din când în când pentru a fi bine colorate.

Ca tema de Bento va propun un om de zăpadă și un brad de cruditati colorat. 

Fierbeti orezul- vezi aici

Pentru a face omul de zapada, puneti cateva linguri de orez in film alimentar. 

Închideți cu grijă filmul și formati o bila rotundă. 

Puteți utiliza, de asemenea forme de silicon - rotunde sau alte forme (eu am făcut 2 ursuleti). 

Tăiati în fâșii, morcovul, castravetele si avocadul. 

Adăugați sare și stropiti cu suc de lamaie sau cu un pic de vinaigrette. 

Începem să pregătim Bento-ul. 

Așezați omul de zăpadă și decorati-l. 

Completati cu legume crude și faceti-i bratul din chiftelute de ton.

In al 2-lea compartiment am facut bradul din avocado si castravete. Decorati bradul, asezati cei 2 ursuleti si completati cu cruditati si chiftelute.

Puteți asezona orezul cu sos de soia. 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Puteți asezona orezul cu sos de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de ton in Bento" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton cu ciuperci